Majakkamestarit otsikkokuva
Etusivu Yhdistys Toimintaa Galleria Jäsenet Tiedotteet Linkit
Vasen sivu Porin majakka

Majakkamestarit yhdistys

Yhdistyksen historiaa

Majakkamestarit ry syntyi aprillipilasta keväällä 2003. Yhdistys ei kuitenkaan ole mikään aprillipila, vaan sen vakavana tarkoituksena on osallistua merenkulun turvalaitteiden historiatiedon tallentamiseen. Jäsenistö koostuu alan asiantuntijoista, virassa toimineista majakkamestareista ja asian harrastajista. Yhdistyksen kotipaikka on Turku, mutta jäseniä on eripuolilta Suomea.

Majakkamestarit ry:n sääntöjen mukaan yhdistyksen tarkoituksena on kerätä ja edistää majakoiden ja muiden merenkulun turvalaitteisden sekä navigointijärjestelmien historiatietoa Suomesta ja muualta.

Merenkulkua ja merenkulun turvalaitteita on ollut vuosituhansia, mutta muutaman vuosikymmenen aikana ala on kokenut valtavan mullistuksen. Ei tarvitse mennä kovinkaan monta vuotta taaksepäin, kun tuskin kukaan osasi kuvitella, että tämän päivän veneilijätkin navigoivat gps:n ja salkkumikron kanssa muutaman metrin tarkkuudella. Pienessä ajassa on tullut ja mennyt kokonaisia järjestelmiä. Yksi tällainen järjestelmä oli radiomajakka.

Nykyaikana virallinen tieto tallentuu asiakirjoina arkistoihin, mutta on paljon käytännön läheisiä asioita ja kokemusperäistä tietoa, mikä helposti katoaa ihmisten mukana.

Yhdistyksen puheenjohtajana toimii merenkulkulaitoksen väylätuotannon tarkastajan virasta syksyllä 2005 eläkkeelle jäänyt Kimmo Koivunen, jonka aprillipila syntyi ehkä alitajunnan syvällisemmistä tarpeista. Kimmo Koivunen aloitti radiomajakka-asentajana merenkulkuhallituksen työpajalla syksyllä 1964. Kesällä 1969 hän siirtyi Turun luotsipiirin majakkateknikon virkaan ja 1990 uusitussa organisaatiossa hän toimi Saaristomeren merenkulkupiirin turvalaitesuunnittelijana.

Yhdistyksen hallitus

Puheenjohtaja: Kimmo Koivunen
Varapuheenjohtaja: Altti Holmroos
Sihteeri: Siv Lundqvist
Muut varsinaiset jäsenet: Kalervo Mettala, Pekka Savola ja Rainer Wallenius
Varajäsenet: Voitto Äijö ja Antti Laine

Yhteystiedot

Postiosoite: Hunajakuja 4, 21250 Masku
Web-osoite:  Majakkamestarit www-osoite

Sähköposti: Majakkamestarit sähköpostiosoite
  
Puhelin: 050 342 6230
Y-tunnus: 1986797-4
Pankki: OP Masku 525904-229578

Jäsenhakemukset

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen. Kannattavaksi jäseneksi voidaan hyväksyä yksityinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa. Varsinaiset jäsenet ja kannattavat jäsenet hyväksyy hakemuksesta yhdistyksen hallitus. Jäseneksi voi hakea täyttämällä oheisen jäsenhakemuslomakkeen.

Vuoden 2012 vahvistetut jäsenmaksut

Liittymismaksu 10,00 €
Henkilöjäsen 15,00 €
Perhejäsen, lisähenkilö 5, 00 €
Yhteisöjäsen 100,00 €
Kannattava henkilöjäsen 100,00 €
Kannattava yhteisöjäsen 1000,00 €
Majakkamestarit ry - Anna palautetta - Paluu - Linkit
Copyright © Kimmo Koivunen & Majakkamestarit ry 2006
Päivitetty 14.8.2012