Majakkamestarit otsikkokuva
Etusivu Yhdistys Toimintaa Galleria Jäsenet Tiedotteet Linkit
Vasen sivu Porin majakka

Majakkamestarit yhdistyksen historiaa

Tästä se alkoi

Aprillipila sähköpostissa

Saaristomeren merenkulkupiiri tiedottamisesta vastaavaan Sirpa vanhalaan viesti tehosi. Kameran ja muistiinpanovälineiden kanssa juttua tekemään lähtenyt Sirpa päätti antaa samalla mitalla takaisin ja tekaisi jutun laitoksen intranettiin.

Majakkamestarit yhdistyksen perustava kokous

Yhdistyksen perustava kokous pidettiin 30.4.2003 Saaristomeren merenkulkupiirin tiloissa. Kimmo Koivunen piti kokouksessa alustavan puheenvuoron otsikolla "Aprillipilasta totta":

Tämän tilaisuuden voi katsoa saaneen alkunsa siitä, kun ajelin huhtikuun ensimmäisenä töihin mietiskellen sopivaa aprillijuttua. Äsken radiossa kerrottiin karkuun lähteneestä Suomen Joutsenesta ja aiemmin telkkarissa kerrottiin, kuinka pääministeriasiassa oli päästy sopuun. Lipponen hoitaa Pääministerin tehtäviä kaksi vuotta ja Jäätteenmäki seuraavat kaksi vuotta. Olen aikaisenmminkin pohdiskellut sopivaa aprillijuttua, vaan ei ole tullut mieleen. Sitten välähti, että historiasta voisi löytyä jotain. Siinä Länsikeskuksen kohdalla asia selvisi. Konttorilla ensimmäiseksi naputtelin tuon sähköpostiviestin. Osa siitä oli totta, se keksijä ja keksintö.

Olin kolme vuotta sitten kirjoittanut parin liuskan jutun radiomajakoista mahdollisen videokäsikirjoituksen pohjaksi Ilmo von Bellin ehdotuksesta, kun olimme kierrelleet von Bellin kanssa kuvaamassa majakkavideoita, ja olin esitellyt Rödhamnin radiomajakkaa toivossa, että niidenkin historia saisi julkisuutta. Juttu oli kuitenkin jäänyt pöytälaatikkoon, kun Ilmo ei uudestaan palannut asiaan. Viime kesänä sain tehtäväkseni inventoida Korsön radiomajakan laitteet Forum Marinumia varten, mihin liitin sen tekstin. Nämä asiat ovat varmaankin muhineet alitajunnassani, mistä ne pöllähtivät aprillipilaksi.

Tuo Sirpan juttu lopulta kypsytti asioille ratkaisumallin, jota tässä nyt olemme kokoontuneet toteuttamaan. Radiomajakkamestarit ry olisi ollut liian rajattu aihepiiri. Majakkamestarit ry antaa nimenä liikkumatilaa enemmän ja se tulee ymmärtää laajemmassa mittakaavassa kuin ammattiryhmänä. Majakkamestarit tässä tarkoittaakin majakoista vähän enemmän tietäviä olivatpa he teknikoita, merenkulkijoita tai humanisteja. On kuitenkin hienoa, että perustajajäsenenä on myös valtakunnan viimeinen virassa ollut radiomajakkamestari Rainer Wallenius. Toivon, että me osaltamme saamme vuosien varrella tallennettua kappaleen majakkalaitoksemme historiaa. Pyydän saada avata Majakkamestarit ry:n ensimmäisen, perustavan kokouksen. Esitän, että valitsemme kokoukselle puheenjohtajan ja toimihenkilöt sekä hyväksymme kokouksen työjärjestyksen.

Majakkamestarit yhdistyksen perustajajäsenet

Majakkamestarit yhdistyksen perustajajäsenet ja yhdistyksen ensimmäinen hallitus. Takaa vasemmalta Aarno Luoma, Antti Kuusisto, Sirpa Vanhala, Kimmo Koivunen ja Heidi Ovaska. Kuvasta puuttuu eläkkeellä oleva radiomajakkamestari Rainer Wallenius.


Yhdistys ilmoitettiin yhdistysrekisteriin 27.5.2003 ja rekiteröintipäätös tehtiin Patentti- ja rekisterihallituksessa 17.10.2003.
Majakkamestarit ry - Anna palautetta - Paluu - Linkit
Copyright © Kimmo Koivunen & Majakkamestarit ry 2006
Päivitetty 25.6.2007